Op vrijdag 3 juni j.l. waren de leden van de Vereniging Oud-Gemeenteraadsleden na een periode van ruim anderhalf jaar weer in vergadering bijeen. De vergadering ging gepaard met een bezoek aan het in dit jaar in gebruik genomen cultuurcentrum Amare.

Daarna waren de leden uitgenodigd door de burgemeester de heer Jan Van Zanen. In het cultuurcentrum werden de leden ontvangen door mevrouw, die een uitstekende toelichting gaf over de onderdelen van het gebouw. De bezichtiging was indrukwekkend.

In het cultuurcentrum zijn ondergebracht Het Nederlands Danstheater, Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium met ieder een eigen accommodatie.
De concertzaal maakte indruk door de akoestiek en de mogelijkheden om die aan te kunnen passen.
Na het bezoek aan het cultuurcentrum werd het gezelschap dat bestond uit 25 personen afkomstig uit alle politieke partijen, in de raadzaal ontvangen door de wethouder voor Zorg, Jeugd en Volksgezondheid mevrouw Kavita Parbhudayal. Zij verving de burgemeester de heer Van Zanen die wegens privé omstandigheden was verhinderd.
De oud raadsleden voelden zich in de moderne raadzaal weer even een actief als praktiserend raadslid.
De middag werd passend afgesloten met een hapje en een drankje.

Naast het interessante programma werd de ontmoeting door de aanwezigen, na een wat langere periode dan gebruikelijk, uitermate gewaardeerd. De bijgevoegde foto’s geven daar een goed beeld van.